حمل خرده بار (گروپاژ)
  1. خانه
  2. »
  3. اطلاعات عمومی
  4. »
  5. حمل خرده بار یا گروپاژ چیست؟

حمل خرده بار یا گروپاژ چیست؟

در این مقاله جدید از بلاگ «سپهران»، به معرفی روش حمل خرده بار (گروپاژ) بپردازیم.

یکی از جذابیت‌ها و نکات مثبت صنعت حمل و نقل ریلی داخلی و بین المللی، تنوع بالای آن است. این تنوع بالا در ترکیب با سیال بودن و قابلیت انعطاف‌پذیری، فرمول رسیدن به موفقیت را می‌سازد و با بیشترین ظرفیت و توانایی، سعی در برآورده کردن نیازهای کارفرمایان دارد.  این روش سندی معتبر و محکم برای اثبات سیال و پرکاربرد بودن حمل و نقل ریلی بوده و مزایای بسیار زیادی دارد. اگر شما هم تصمیم به صادرات و واردات بار دارید یا از صاحبان و مدیران شرکت حمل و نقل ریلی یا صنایع مرتبط هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با شیوه حمل خرده بار (گروپاژ) در حمل و نقل ریلی

پیش از این، به کرات در ارتباط با چگونگی و مزایای حمل و نقل محموله‌های بزرگ و عظیم با واگن‌های تجاری صحبت کرده‌ایم، اما هنگامی که شرکت یا شخص سفارش‌دهنده، بار خرد و کوچکی داشته باشد تکلیف چیست؟ آیا در این صورت هم باید یک واگن با ظرفیت کامل را اجاره و هزینه زیادی صرف کرد؟ آیا احتمالی وجود دارد که صنعت حمل و نقل زمینی برای چنین شرایطی راه‌حلی پیدا کرده باشد؟

خوشبختانه پاسخ این سوال مثبت بوده و راه برای صادرات و واردات محموله‌های کوچک و با وزن پایین هم هموارتر شده است. حمل خرده بار (گروپاژ)، یکی از روش‌های کاربردی و منطقی مورد استفاده در حمل و نقل بارهای کوچک با وزن پایین است. در این روش، بارهای کوچک توسط گروپاژورها جمع‌آوری و در نهایت امنیت و سلامت به مقصد نهایی انتقال داده می‌شوند. در این روش از صادرات و واردات کالاهای تجاری یا شخصی، چندین و چند محموله که به اشخاص متفاوتی تعلق دارند، در اختیار شرکت حمل و نقل ریلی قرار گرفته و درون یک واگن واحد چیده می‌شوند. در این صورت، هزینه کمتری از مبلغ اجاره کل یک واگن پرداخت کرده و خدمات کاملی را دریافت می‌کنید.

حمل و نقل ریلی

مزایای استفاده از شیوه حمل خرده بار (گروپاژ)

همان‌طور که به عرض‌تان رساندیم، حمل خرده بار (گروپاژ) به فرایندی اطلاق می‌شود که در آن به دلیل کوچک و سبک بودن محموله‌ها، اجاره کردن تمام ظرفیت یک وسیله نقلیه از شرکت حمل و نقل ریلی توجیه اقتصادی و منطقی ندارد. پیداست که این روش از لحاظ مالی، فوایدی داشته باشد، اما تنها به این مورد محدود نخواهد شد و دلایلی دیگری هم وجود دارند که شما را برای استفاده از این روش تشویق می‌کنند. در ادامه، برخی از این دلایل را باهم بررسی می‌کنیم.

مقرون به صرفه بودن

واضخ است که یکی از مزایای استفاده از حمل ریلی به شیوه گروپاژ، مقرون به صرفه بودن و توجیه اقتصادی آن است. هنگامی که با یک یا دو فرد یا شخص سفارش‌دهنده واگنی را اجاره کنید، هزینه کلی مربوط به جابه‌جایی بارها میان شما تقسیم می‌شود. با جمع‌آوری بارهای کوچک و اشتراک‌گذاری فضای درون واگن تجاری، هزینه نهایی مربوط به حمل و نقل، کاهش یافته و سرمایه شما حفظ می‌شود. بنابراین، اگر برای ارسال بارهای شخصی که وزن کم و ابعاد کوچکی دارند به دنبال راهی مطمئن می‌گردید، نباید حمل خرده بار (گروپاژ) را از یاد ببرید.

حفاظت و ایمنی در بالاترین حد

در روش حمل خرده بار (گروپاژ)، بارها به‌ صورت ایمن و اصولی درون واگن‌ها چیده می‌شوند که این ریسک آسیب دیدن محموله را به حد خوبی پایین می‌آورد. در این روش، بارهای سنگین‌تر و مقاوم‌تر در بخش پایینی واگن قرار گرفته و مرسولات حساس‌تر روی آن‌ها چیده می‌شوند.

در دست دیگر، استفاده از سیستم رهگیری و پیگیری آنلاین به شما اجازه می‌دهند واگن را در هر لحظه و هر مکان ردیابی و مانیتور کنید. این مورد هم خطرات احتمالی از جمله دزدیده شدن، گم شدن یا قاچاق محصولات را کاهش می‌دهد. در یک کلام، صرف اشتراکی بودن فضای واگن در روش حمل خرده بار (گروپاژ) به معنای کاهش امنیت و کیفیت خدمات حمل و نقلی نیست.

روشی دوست‌ دار محیط زیست

همان‌طور که تک‌سرنشین نبودن وسایل نقلیه در خیابان‌ها و جاده‌ها و استفاده از وسایل نقلیه عمومی به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند، حمل خرده بار (گروپاژ) هم باعث کاهش آلودگی، نزولی شدن استفاده از سوخت‌های فسیلی و کنترل ترافیک ریلی می‌شود.

معایب استفاده از حمل خرده بار یا گروپاژ

در کنار مزایا و نکات مثبت، این شیوه هم ممکن است معایبی داشته باشد. به همین جهت و با تکیه بر اصل صداقت، معایب و نکات منفی این روش از حمل و نقل ریلی را هم با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. ذکر این نکته هم اهمیت دارد که سپهران، بهترین شرکت حمل و نقل ریلی، با استفاده از بهترین شیوه‌های مدیریت عملیات و لجستیکی و افتخار همکاری با متخصصان و مشاوران مجرب، سعی در به حداقل رساندن این معایب و نکات نگران‌کننده دارد.

زمان انتظار طولانی‌تر

به دلیل تعدد شرکا و صبر برای پر شدن فضای درون واگن، ممکن است حمل خرده بار (گروپاژ) کمی زمان‌برتر باشد. به همین دلیل، اگر عامل سرعت برای شما در اولویت قرار دارد، ممکن است شیوه حمل خرده بار یا گروپاژ بهترین گزینه برای شما نباشد.

محتمل بودن بروز خطاها

با توجه به تعدد بارها و محموله‌ها، امکان خطاهای ناخواسته در جابه‌جایی و تحویل دادن بارها وجود دارد. برای مثال، در صورتی که دقت کافی در پروسه حمل و تحویل اعمال نشود، ممکن است بار شما به گیرنده دیگری تحویل داده شود.

شرکت حمل و نقل ریلی

از گروپاژ برای حمل چه کالاهایی استفاده می‌شود؟

گستره وسیعی از محموله‌ها وجود دارند که برای صادرات و واردات، بهتر است به شیوه حمل خرده بار یا همان گروپاژ، به مقصد نهایی انتقال داده شوند. برخی از این موارد را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد:

  • بارهایی که به صورت موقت در کشور مقصد قرار دارند (برای مثال، وقتی برخی دستگاه‌ها برای تعمیرات به کشور ثانویه انتقال داده شده و سپس به کشور مبدا باز می‌گردند.)
  • محموله‌هایی که برای نمایشگاه‌های هنری یا صنعتی به کشور دیگری ارسال می‌شوند
  • بارهایی که حجم و ارزش مادی کمی دارند
  • محصولات تجاری یا صنعتی به صورت نمونه (پیش از خرید کالایی به صورت انبوه، می‌توانید از شرکت تولیدکننده درخواست کنید ابتدا یک نمونه برای شما ارسال کنند)
  • کالاهایی که ماهیت شخصی دارند (برای مثال، برای ارسال و دریافت فروشگاه‌های اینترنتی کاربرد دارد)

نتیجه‌ گیری

در این مقاله فرا گرفتیم که حمل خرده بار یا همان گروپاژ، یک شیوه کاربردی و متداول برای صادرات و واردات بارهای کوچک و سبک است که صرفه اقتصادی زیادی برای صاحبان شرکت‌ها و افراد سفارش‌دهنده دارد. از دیگر مزایای این روش،‌ می‌توان به کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، بالا بردن امنیت بار و کاهش ریسک آسیب دیدن محموله اشاره کرد. سپهران، بهترین شرکت حمل و نقل ریلی فعال در ایران، با در اختیار داشتن بهترین تجهیزات و ماهرترین متخصصان و کارکنان، تجربه بسیار خوبی از حمل خرده بار (گروپاژ) را برای شما به ارمغان می‌آورد.

در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع ریلی میزبان شما هستیم

 

از 29 اردیبهشت الی 1 خرداد

نمایشگاه بین المللی تهران

سالن 8 و 9