محاسبه کرايه حمل ريلي
  1. خانه
  2. »
  3. Public
  4. »
  5. تعرفه MTT (در حمل و نقل ریلی) چیست؟  

تعرفه MTT (در حمل و نقل ریلی) چیست؟  

اگر به‌عنوان یک تاجر مستقل در بازارهای جهانی فعالیت دارید یا زیر سایه شرکت‌های صادرات و واردات انواع کالا مشغول جابه‌جایی انواع محموله‌ها هستید، معیارهای متفاوتی را برای انتخاب بهترین راه در نظر خواهید گرفت. برای مثال، صاحبان بار با توجه به ماهیت محموله، میزان آسیب‌پذیری آن، فوریت ارسال، بهترین پوشش بیمه و موارد مهم دیگر، بهترین روش برای حمل و نقل کالا را برمی‌گزینند. در این میان، یکی از فاکتورهای مهم‌ برای رد یا تأیید شدن یکی از روش‌های حمل زمینی، دریایی یا هوایی، هزینه‌های تمام‌شده آن است. شرکت‌های بازرگانی با درنظرگرفتن سیاست‌های قیمت‌گذاری دولتی و شرایط متفاوت هر شرکت برای عملیات حمل و نقل، بهترین روش را گزینش می‌کنند. به همین جهت، قصد داریم در این مقاله جدید از بلاگ «سپهران ریل» به شیوه قیمت‌گذاری در حمل و نقل ریلی و چگونگی محاسبه کرایه حمل ریلی بپردازیم. اگر می‌خواهید از سیاست‌ها و فرمول‌های تعیین قیمت در حمل و نقل ریلی اطلاع پیدا کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با محوریت بررسی تعرفه MTT همراه ما باشید.

آشنایی با تعرفه MTT 

همان‌طور که می‌دانید، به دلیل گسترده و همواره رو به توسعه بودن صنعت حمل و نقل ریلی، کنوانسیون‌ها، اتحادیه‌ها و قوانین متفاوتی جهت مدیریت بهتر این فرایند به وجود آمده‌اند. برای مثال، اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن یکی از این موارد است که نقش پررنگی در رشد و ترقی حمل ریلی ایفا می‌کند. اما بحث ما در این مقاله، در ارتباط با تعرفه MTT بوده و روی چگونگی محاسبه کرایه حمل ریلی تمرکز دارد. هر شرکت حمل و نقل ریلی و هر شرکت بازرگانی پیش از عقد قراردادهای تجاری برای حمل و جابه‌جایی انواع محموله، باید تعرفه MTT را در نظر گرفته و با توجه به آن، قیمت‌گذاری کند. این تعرفه در هر کشور و هر منطقه با توجه به سیاست‌گذاری‌های داخلی فرق می‌کند. به همین جهت، قبل از اقدام برای واردات یا صادرات به‌صورت ریلی، باید این تعرفه را در کشور مبدأ و مقصد مورد بررسی قرار دهید.

تعرفه MTT به روشی اشاره دارد که در حمل و نقل ریلی برای تعیین هزینه‌های مربوط به جابه‌جایی استفاده می‌شود. استفاده از این تعرفه بدان معناست که تمام شرایط حمل، مسیرهای عبوری، تجهیزات مورد نیاز و موارد مهم دیگر در نظر گرفته شده و در انتها، نرخی منطقی اعلام شده است.

تعرفه MTT

تعرفه MTT در منطقه CIS 

پیش از بررسی این نرخ در منطقه سی‌آی‌اس، باید با این محدوده جغرافیایی آشنا شویم. این منطقه که در زبان فارسی تحت عنوان کشورهای مستقل و مشترک‌المنافع شناخته می‌شود، از نظر سیاسی و استراتژیکی اهمیت زیادی دارد. کشورهایی همچون روسیه، بلاروس، اوکراین، گرجستان، قزاقستان و ترکمنستان از اعضای این اتحادیه بودند که برخی از آن‌ها در حال حاضر از این مجمع خارج شده یا عضو جانبی به حساب می‌آیند. این کشورها از زمان تأسیس اتحادیه تا به امروز سعی داشتند روابط دیپلماتیک و تجاری را در منطقه کنترل کرده و بهبود ببخشند. اما محاسبه کرایه حمل ریلی در این منطقه به چه صورت است؟

با توجه به سیاست‌گذاری‌های منطقه کشورهای مستقل و مشترک‌المنافع، محاسبه وزن محموله‌ها در حمل و نقل ریلی از ۱۰ تا ۶۰ تن خواهد بود. هنگامی که وزن محموله از ۶۰ تن فراتر رود، مقدار واقعی در محاسبات مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، براساس این شیوه محاسبه کرایه حمل ریلی، وزن محموله‌های زیر ۵۰۰ کیلوگرم به عدد صفر گرد می‌شود، اما درمقابل، محموله‌هایی که ۵۰۰ کیلوگرم یا بیشتر وزن دارند، به یک تن گرد می‌شوند.

برای درک بهتر این مفهوم، مثال‌های زیر را در نظر داشته باشید‌:

وزن حقیقی محمولهمقدار درنظرگرفته‌شده برای محاسبه کرایه حمل ریلی
تا ۱۲ تن ۱۰ تن
۱۳ تا ۱۶ تن۱۵ تن
۲۷ تا ۳۱ تن ۳۰ تن
۴۱ تا ۴۶ تن۴۵ تن
۴۷ تا ۵۱ تن ۵۰ تن
سنگین‌تر از ۵۵ تن۶۰ تن
حمل ريلي

محاسبه کرایه حمل ریلی در ایران

اگر می‌خواهید از حمل و نقل ریلی برای جابه‌جایی انواع محموله درون مرزهای ایران استفاده کنید، باید با شیوه محاسبه نرخ آن آشنایی داشته باشید. برخلاف کشورهای عضو اتحادیه سی‌آی‌اس، نرخ حمل ریلی از ۱۰ تن آغاز شده و به ۵۵ تن محدود می‌شود. برای درک بهتر، این موارد را به خاطر بسپارید:

وزن حقیقی محمولهتعرفه درنظرگرفته‌شده
۴۵۴۹۹ کیلوگرم۴۵ تن
۴۵۵۰۰ کیلوگرم۴۵ تن
۴۶۵۰۰ کیلوگرم ۵۰ تن

فواید استفاده از تعرفه MTT   

استفاده‌کردن از این نرخ‌ها و فرمول‌ها مزایای زیادی دارد. اگر به این صورت نبود، در سطوح جهانی مورد استفاده و استقبال قرار نمی‌گرفت. اما برای درک بهتر، در ادامه برخی از موارد مهم را توضیح خواهیم داد:‌

  • کنترل بهتر هزینه‌ها با استفاده از تعرفه MTT: شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند هزینه‌های مربوط به حمل و نقل محموله‌های خود را با درنظرگرفتن این تعرفه محاسبه کرده و برای پوشش‌دادن آن، از یک برنامه‌ریزی مالی دقیق پیروی کنند.
  • برپایی عدالت در تعیین هزینه‌ها: تعرفه MTT یک مقدار توافق‌شده و براساس استانداردهای بین‌المللی است. به همین جهت، هزینه‌ها براساس روش‌های عادلانه‌ای مشخص و تعیین می‌شوند. درنتیجه، شرکت‌های سفارش‌دهنده می‌توانند اطمینان داشته باشند که مقدار منصفانه و صحیحی برای جابه‌جایی محموله خود پرداخت می‌کنند.
  • تشویق به استفاده بهینه از ظرفیت: این تعرفه با گردکردن اعداد مربوط به وزن محموله‌ها، شرکت‌های بازرگانی را تشویق می‌کند که از تمام ظرفیتی که در اختیار دارند، استفاده کنند. برای استفاده بهتر و بهینه از این فضا می‌توانید با کارشناسان باتجربه «سپهران ریل» در ارتباط باشید و در جریان نکات مهم قرار بگیرید.

نتیجه‌ گیری

این افتخار را داشتیم که با یک مقاله دیگر از بلاگ «سپهران» در خدمت شما باشیم و مفاهیم جدیدی را معرفی کنیم. در این مقاله، با تعرفه MTT، مزایای استفاده از آن و چگونگی محاسبه کرایه حمل ریلی در ایران و منطقه CIS آشنا شدیم. اگر مبدأ یا مقصد موردنظر شما برای پروژه‌های لجستیکی ریلی در این مقاله گنجانده نشده بودند، می‌توانید برای اطلاع از نرخ‌ها با ما در تماس باشید. کارشناسان سپهران آماده‌اند تا در هر زمانی، سؤالات شما را به‌صورت شفاف و کامل پاسخ دهند.