حمل و نقل ترکیبی بین المللی
  1. خانه
  2. »
  3. اطلاعات عمومی
  4. »
  5. حمل و نقل ترکیبی چیست؟ +‌ مزایای اقتصادی

حمل و نقل ترکیبی چیست؟ +‌ مزایای اقتصادی

اگر شما هم جزو علاقه‌مندان به صنعت پررونق حمل و نقل ترکیبی، هستید یا کسب‌وکارتان به هر نحوی با تجارت بین‌ المللی یا داخلی هم‌ پوشانی دارد، توصیه می‌کنیم تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

در پروسه تجارت و حمل و نقل جهانی، استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال، در حالی که هر روش از انواع راه‌های حمل بار ریلی و جاده‌ ای، دریایی و هوایی مزایای خود را دارند، ‌ترکیب روش‌های مختلف حمل و نقل می‌تواند مزایای اقتصادی قابل توجهی را به دنبال داشته باشد. ‌اینجاست که حمل و نقل ترکیبی وارد عمل می‌شود و تحولی عظیم در چرخه اقتصاد و تجارت جهانی ایجاد می‌کند. به همین جهت، قصد داریم در ‌این مقاله جدید از بلاگ «سپهران»، به شما بگوییم حمل و نقل ترکیبی چیست و مزایای اقتصادی آن کدام است.

آشنایی با مفهوم حمل و نقل ترکیبی بین‌ المللی و داخلی

این روش، که تحت عنوان حمل و نقل چند وجهی یا بین وجهی نیز شناخته می‌شود، به جابه‌جایی کالا با استفاده از چندین روش مانند جاده ‌ای، ریلی، دریایی و هوایی اشاره دارد. ‌این پروسه شامل انتقال یکپارچه محموله از یک حالت به حالت دیگر، با استفاده از نقاط قوت هر روش ترابری برای بهینه‌سازی کارایی و کاهش هزینه‌هاست.

حمل و نقل ترکیبی داخلی یا بین‌ المللی می‌تواند با توجه به نیاز سفارش‌دهنده و در نظر گرفتن شرایط خاص محموله باری، از روش‌های انتقال دریایی به زمینی یا هوایی تبدیل شود. پرواضح است که دیگر راه‌های انتقال و جابه‌جایی بار هم قابل بررسی و به اجرا در آمدن هستند. تنها کافی است نیازهای خود را شناسایی کرده و برآورد هزینه را انجام دهید تا مقدار بودجه مشخص شود. سپس، با مراجعه به شرکت «سپهران»، آسان‌ترین، ایمن‌ترین و کم‌ هزینه‌ ترین راه برای به مقصد رساندن مرسوله شما انتخاب شده و به مذاکره گذاشته می‌شود.

عناصر کلیدی برای اجرایی شدن حمل و نقل‌ چند وجهی یا ترکیبی

گفتیم که به دلیل سیال و منعطف بودن شیوه حمل و جابه‌جایی بار در این روش، مزایای اقتصادی زیادی برای طرفین قرارداد و به ویژه شخص یا شرکت سفارش‌دهنده به دنبال دارد. اما این مزایای اقتصادی تنها در صورتی پدیدار می‌شوند که عناصر کلیدی برای اجرایی شدن آن، قابل دسترسی و موجود باشند. در واقع، بدون وجود عناصر و عواملی که در ادامه می‌خوانید، امکان به اجرا در آمدن و به سود رسیدن حمل و نقل ترکیبی وجود ندارد.

حمل و نقل ترکیبی

وجود زیرساخت‌های لازم

این نوع از حمل و نقل‌ به در دسترس بودن زیرساخت‌های بین وجهی، از جمله پایانه‌های فعال، انبارها و سوله‌ها جهت نگهداری از محموله‌های تجاری، تجهیزات پیشرفته و مدرن برای بارگیری یا تخلیه بار، بهره‌مندی از نیروی کار متخصص و باتجربه تکیه دارد. ‌این زیرساخت‌ها انتقال کالا میان دو یا چند نقطه جغرافیایی را نسبت به روش‌های مختلف حمل و نقل، آسان‌تر و هموارتر می‌کنند.

استفاده از وسایل نقلیه استاندارد و مناسب

استفاده از حمل‌کننده‌های استاندارد یک جنبه اساسی و ضروری برای حمل و نقل ترکیبی موفق است. واگن‌ها، کشتی‌ها، هواپیماها، کامیون‌ها و کانتینرهای مجهز و استاندارد، تضمین می‌کنند که محموله‌ها می‌توانند به راحتی بین حالت‌های مختلف، بدون نیاز به بسته ‌بندی مجدد و آسیب دیدن، منتقل شوند. ‌این توجه به سلامت و استاندارد بودن وسایل نقلیه باعث افزایش کارایی و بهره‌وری و در نهایت، کاهش هزینه‌ها می‌شود.

به کار گرفتن اپراتورها برای نظم بیشتر

اپراتورهای بین وجهی نقش مهمی‌ در ایجاد هماهنگی و مدیریت کل فرآیند این روش دارند. آن‌ها بر رسیدگی به تدارکات، جمع‌آوری و تهیه اسناد و مجوزهای لازم برای ورود و خروج بار از کشور و ایجاد هماهنگی بین حالت‌های مختلف حمل و نقل نظارت می‌کنند تا از یکپارچگی و صحت این پروسه اطمینان حاصل کنند.

مزایای اقتصادی حمل و نقل ترکیبی بین‌ المللی یا داخلی

همان‌طور که به عرض‌تان رساندیم، این روش از ترابری محموله‌های تجاری، مزایای اقتصادی زیادی به دنبال دارد. به همین دلیل، در ادامه به بررسی این امتیازها می‌پردازیم.

مدیریت بهتر و کاهش هزینه‌ها

حمل و نقل ترکیبی با دست‌چین کردن مزایا و نقاط مثبت هر یک از انواع جابه‌جایی بار مانند حمل بار ریلی و جاده‌ ای و…، مجموعه‌ای از بهترین‌ها را می‌سازد. به عنوان مثال، سفرهای طولانی مدت را می‌توان از طریق روش‌های اقتصادی‌تر مانند استفاده از راه آهن یا حمل و نقل دریایی انجام داد؛ در حالی که مسافت‌های کوتاه‌تر را می‌توان از طریق راه‌های جاده ‌ای برای تحویل سریع‌تر طی کرد. ‌این انعطاف‌پذیری در انتخاب حالت به کاهش هزینه‌های کلی کمک بسزایی می‌کند.

کاهش مصرف سوخت و انتشار گازهای گلخانه‌ ای

با استفاده از روش‌های جابه‌جایی و انتقال بار به صورت کم‌مصرف‌تر و پایدارتر، مانند حمل و نقل ریلی یا دریایی، برای مسافت‌های طولانی با کاهش مصرف سوخت و انتشار آلاینده‌ها روبه‌رو خواهیم بود. این مورد به صورت هم‌زمان هم روی کاهش هزینه‌ها تمرکز دارد و هم روی حفظ پاکیزگی محیط زیست و کاهش رد پای کربن.

حمل و نقل ترکیبی داخلی

استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها

این روش، استفاده از زیرساخت‌ها و منابع موجود را به بالاترین حد خود می‌رساند. با ‌ترکیب مؤثر حالت‌های مختلف ارسال بسته‌های تجاری، ازدحام در جاده‌ها کاهش پیدا کرده و ظرفیت کلی شبکه حمل و نقل بالاتر می‌رود. ‌این باعث افزایش بهره‌وری لجستیک و زنجیره تامین جهانی می‌گردد.

روشی قابل اطمینان‌ تر

این روش قابل اطمینان‌تر بوده و انعطاف‌پذیری بیشتری از نظر چهارچوب‌های زمانی و مسیریابی نسبت به سایر روش‌های موجود دارد. برای مثال، اگر در پروسه حمل و نقل هوایی اختلال یا ازدحامی وجود داشته باشد، محموله‌ها را می‌توان به سرعت از طریق حالت‌های جایگزین به سوی مقصد روانه و از تحویل به موقع اطمینان حاصل کرد. ‌این انعطاف‌پذیری در زنجیره تامین، اختلالات و تأخیر را به حداقل می‌رساند و با جلب رضایت مشتری، شکایات کمتر شده و نیازی به پرداخت غرامت نخواهد بود.

 توسعه منطقه‌ ای

توسعه زیرساخت‌های بین وجهی می‌تواند رشد اقتصادی منطقه را آغاز یا شدت و سرعت رشد آن را بیشتر کند. جذب سرمایه‌گذار، ‌ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و ارتقای ارتباط تجاری بین مناطق مختلف، تنها نمونه‌های کوچکی برای این مورد هستند.

نتیجه‌ گیری

حمل و نقل ترکیبی با ادغام روش‌های مختلف، مزایای اقتصادی قابل توجهی به ارمغان خواهد آورد. این روش با بهینه‌سازی کارایی، کاهش هزینه‌ها، ایجاد یک فضای قابل اطمینان، تسهیل تجارت منطقه‌ای و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، نقشی حیاتی در تجارت جهانی ‌ایفا می‌کند. سپهران، با اطلاع از مزایای این روش و شناسایی پتانسیل‌های نهفته، سال‌هاست که به عنوان برترین و بهترین شرکت حمل و نقل ترکیبی در ایران فعالیت دارد.

در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع ریلی میزبان شما هستیم

 

از 29 اردیبهشت الی 1 خرداد

نمایشگاه بین المللی تهران

سالن 8 و 9