1. خانه
  2. »
  3. دسته بندی نشده
  4. »
  5. حمل و نقل ریلی داخلی فولاد

حمل و نقل ریلی داخلی فولاد

سپهران ریل راسا، بهترین شرکت حمل و نقل ریلی داخلی و بزرگ‌ترین شرکت حمل و نقل ریلی بین المللی از شما دعوت می‌کند، خواننده‌ی این مجله‌ی آموزشی باشید.

فولاد، یکی از پرکاربرد ترین موارد مصرفی در ساخت انواع وسایل مورد استفاده ما در طی روز می‌باشد؛ همچنین فولاد در ساختمان‌سازی و به عنوان یکی از مصالح ساخت مدرن نیز استفاده می‌شود. با توجه به وسعت کاربرد فولاد در صنایع مختلف، قابل تصور است که یکی از دغدغه‌ های دوطرفه فروشندگان و خریداران این ماده مصرفی، شیوه حمل و نقل آن باشد.

در این مقاله از وبلاگ سپهران ریل راسا تلاش می‌کنیم تا با بررسی مزایا و معایب «حمل ریلی فولاد» و توضیح چگونگی آن، به شمایی که مشاغل وابسته به فولاد دارید، در انتخاب روش حمل و نقل ریلی داخلی و حتی حمل و نقل ریلی بین ‌المللی فولاد، کمک کنیم.

کاربردهای فولاد و اهمیت آن در صنایع

تقریباً هر چیزی که امروزه مورد استفاده‌ی ما قرار می‌گیرد، به نحوی در ساخت آن از انواع آهن‌آلات و آلیاژهای فولاد استفاده شده‌ است؛ حتی اگر در خود محصولات و سازه‌ها نیز نباشد، به احتمال زیاد در روند ساخت آن دستگاهی فلزی دخیل بوده‌ است؛ پس می‌توان گفت که فولاد و دیگر محصولات فلزی، یکی از مهم‌ترین محصولات مصرفی در جهان هستند. همین گستردگی کاربرد فولاد و محصولات فولادی، باعث افزایش اهمیت نگهداری و شیوه حمل و نقل آن شده است. اما چگونگی حمل آن، نکته مهم‌ تری است که در این مقاله از وبلاگ سپهران ریل راسا، به بررسی آن می‌پردازیم.

حمل و نقل ریلی داخلی

اصول حمل فولاد 

برای حمل و نقل اصولی فولاد، باید به یک سری نکات توجه داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱. تناسب حجم بار با وسیله نقلیه 

قطعاً یکی از اصول اولیه در حمل و نقل ریلی بین ‌المللی و داخلی هر کالایی، توجه به تناسب حجم، وزن و ابعاد محموله با وسیله نقلیه انتخابی می‌باشد. در صورتی که یک شرکت حمل و نقل ریلی داخلی یا بین ‌المللی مناسب را انتخاب کنید، خود مشاورین شرکت، به شما توضیحات تکمیلی را ارائه خواهند داد؛ اما به صورت کلی، حتی با اینکه حمل ریلی، دارای ویژگی حمل کالاهای سنگین‌وزن می‌باشد، باز هم نیاز است درباره تناسب حجم کالا و واگن‌ها، ملاحظات لازم انجام گیرد.

۲. بارگیری مناسب محموله 

براي پايداري بيشتر بار، استقرار آهن و فولاد بر روی بارگير بايد از جهتي انجام شود كه مركز ثقل بار در كمترين فاصله از كفی و سطح جاده قرار گيرد. هرچه مركز ثقل بار در ارتفاع بالاتری از سطح زمين قرار داشته باشد، سرعت وسيله نقليه هنگام دور زدن بايد كمتر باشد؛ به همين دليل حمل بارهای با مركز ثقل بالا، بايد با احتیاط بيشتری انجام شود.

بارهای آهن و فولاد، باالفطره می‌توانند خطرساز باشند؛ بنابراین لازم است بارگیری محصول و همچنین تخلیه آن با نهایت احتیاط صورت گیرد تا از خطرات احتمالی، جلوگیری شود. البته باز هم لازم به ذکر است که انواع شرکت حمل و نقل ریلی بین ‌المللی و داخلی، درباره این موضوع نیز به خوبی جوانب احتیاط را در نظر می‌گیرند.

۳. تجهیزات ایمن مهار بار 

تجهیزات مهار بار عبارت‌اند از اتصالات، تخته سرها، درهای كناری، محافظ نردهای جلويی، سقف و پوشش نرده‌ها و غيره که هنگام بارگیری، راننده و مسئولین مربوطه باید از سالم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنند. این اتصالات باید به اندازه‌ای محکم و ایمن تعبیه شوند که وسیله نقلیه در برابر ریسک‌های طی مسیر، مصون باشد.

بررسی انواع روش‌های حمل فولاد 

تمرکز ما در این مقاله، بررسی حمل ریلی فولاد می‌باشد؛ اما مقایسه انواع روش‌های موجود جهت حمل و نقل فولاد، می‌تواند به شما کمک کند که بفهمید آیا واقعاً حمل و نقل ریلی داخلی و حمل و نقل ریلی بین ‌المللی فولاد برای‌تان مناسب است یا خیر و اگر مناسب است، دلیل آن چیست.

۱. حمل و نقل هوایی 

استفاده از هواپیماها برای حمل فولاد و آهن‌آلات، محبوبیت زیادی ندارد؛ چرا که گاهی هزینه حمل و نقل هوایی، حتی از قیمت تمام شده محمولات نیز بیشتر خواهد شد و از این جهت مناسب نمی‌باشد. اما در صورتی که حجم محموله با این شیوه مطابقت داشته باشد، روشی سریع جهت جابه‌جایی محصولات فولادی خواهد بود.

۲. حمل و نقل دریایی 

این شیوه حمل و نقل برای انتقال فولاد، به اندازه حمل و نقل ریلی، محبوب است. حتی گاهی به عنوان مکملی در کنار حمل و نقل ریلی داخلی یا در بخش بین ‌الملل و حمل و نقل ریلی بین‌ المللی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. کشتی‌های باری، به دلیل دسترسی کشور ما به آب‌های آزاد و مرزهای آبی با دیگر کشورها، استفاده بسیاری در صنعت حمل و نقل دارند. کشتی‌های بزرگ و کانتینرها، امکان جابه‌جایی محمولات فولادی را فراهم کرده‌اند و می‌توانند محصولات را در حجم‌های مختلف جا‌به‌جا کنند.

۳. حمل و نقل جاده‌ای 

ترانزیت داخلی با کامیون‌های بزرگ و اختصاصی‌سازی‌ شده انجام می‌گیرد؛ همچنین در بخش بین ‌الملل نیز می‌توان از طریق مرزهای خشکی، به کشورهای دیگر دسترسی داشت؛ اما این روش به دلیل مصرف سوخت بالا و سرعت پایین‌تر نسبت به سایر روش‌ها، عموماً در بخش داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۴. حمل و نقل ریلی 

همانطور که از عنوان این مقاله برمی‌آید، تمرکز ما بر این روش، یعنی حمل و نقل ریلی داخلی و بین‌ المللی فولاد و محصولات وابسته می‌باشد. در ادامه به صورت دقیق‌تر این روش حمل و نقل را بررسی می‌کنیم.

مزایای انتخاب حمل و نقل ریلی داخلی و بین‌ المللی 

حمل کالا با استفاده از شبکه راه‌آهن، به چند صفت بارز شناخته می‌شود:

  • ایمن
  • مقرون به صرفه
  • سریع

که این موارد، تنها بخش کوچکی از مزایای سپردن بار به یک شرکت حمل و نقل ریلی بین‌ المللی یا داخلی را بیان می‌کنند. مزایای استفاده از حمل و نقل ریلی را در مقاله دیگری با عنوان «مزایا و معایب حمل و نقل ریلی» بررسی کردیم که موارد ذکرشده در آن، قابل تعمیم به حمل ریلی فولاد نیز خواهد بود.

اما در اینجا نیز، تیتروار به چند مورد اشاره می‌کنیم:

  • مصرف سوخت پایین
  • آسیب‌رسانی کمتر به محیط زیست
  • قابلیت حمل کالاهای سنگین‌وزن
  • داشتن برنامه مشخص حرکت
  • دسترسی راحت‌ تر به کشورهای دور و نزدیک
  • بارگیری و تخلیه بار آسان

حمل نقل ریلی داخلی

چالش‌های پیش روی حمل ریلی محصولات فولادی 

یک شرکت حمل و نقل ریلی داخلی نیز با چالش‌هایی روبه‌روست؛ از جمله این چالش‌ها می‌توان به نیاز راه‌آهن نسبت به سرمایه‌گذاری اشاره داشت یا مشکلاتی که به طور معمول خط آهن دچار آن می‌شود.

همچنین شرکت حمل و نقل ریلی بین‌ المللی، چالش‌های خود را در رابطه با دریافت اجازه از کشورهای مقصد یا مشکلات داخلی و سیاسی-اقتصادی، تحمل می‌کند.

اما مهم‌ترین چالش حمل و نقل ریلی در داخل کشور یا بخش بین‌ الملل، قطعاً عدم دسترسی برخی نقاط به شبکه راه‌آهن می‌باشد که امکان دسترسی همگان به این شیوه حمل و نقل را محدود می‌سازد.

رابطه دوسویه راه‌آهن و صنعت فولاد 

رابطه فولاد با انواع روش‌های حمل و نقل ذکرشده، یک رابطه دوسویه می‌باشد؛ چرا که هر کدام از این وسایل نقلیه و زیرساخت‌های لازم آن‌ها، نیاز به محصولات فولادی و آهنی دارد. برای ساخت کشتی‌ها به طور سنتی از ورق‌های فولادی برای ساخت بدنه کشتی استفاده می‌شود.

ورق‌های فولادی مدرن از مقاومت کششی بسیار بالاتری نسبت به انواع قبلی خود برخوردارند؛ این شاخصه، آن‌ها را به گزینه‌ مناسب و کارایی در ساخت کشتی‌های باربری بزرگ‌تر تبدیل می‌کند. امروزه انواع خاصی از ورق‌های فلزی  وجود دارد که برای مقاومت در برابر خوردگی طراحی شده و برای استفاده در ساخت تانکرهای نفت ایده‌آل است. استیل و آلومینیوم در ساخت موتورهای هواپیما، بدنه هواپیما و تجهیزات فرود نیز به کار می‌رود.

آهن آلات و فولاد ۱۵ درصد از جرم قطارهای پرسرعت را تشکیل داده و در ساخت آن‌ها ماده‌ای ضروری به شمار می‌رود. اجزای اصلی فولادی در این قطارها، محورها (شامل چرخ‌ها، اکسل‌ها، یاتاقان‌ها و موتورها) هستند. واگن‌های حمل و نقل کالا نیز کاملاً از فولاد  ساخته شده‌اند.

همچنین برای اجرای زیرساخت‌های صنعت حمل و نقل، مانند ساخت تونل‌ها و پل‌ها یا ریل‌های شبکه راه‌آهن، فولاد، بخشی ضروریست.

همانطور که فولاد و نیاز آن به حمل و نقل ریلی بین ‌المللی و داخلی، باعث شکوفایی و رشد انواع شرکت حمل و نقل ریلی داخلی و حمل و نقل ریلی بین‌ المللی شد، راه‌آهن نیز باعث رشد صنعت فولاد شده‌ است.

به همین دلیل می‌توان گفت که رابطه این دو صنعت مهم، رابطه‌ای دوسویه می‌باشد که هر کدام به دیگری نیازمند است.

حمل نخاله‌های صنعت آهن و فولاد

حمل فولاد و آهن‌آلات، تنها به حمل محصولات مورد استفاده در صنایع مختلف خلاصه نمی‌شود؛ بلکه نخاله‌ها و زباله‌های باقی‌مانده در صنعت نیز نیاز به جابه‌جایی دارند. بنابراین می‌توان از حمل و نقل ریلی داخلی در انتقال نخاله‌ها و ضایعات فولادی نیز بهره گرفت.

حمل و نقل ریلی بین‌ المللی فولاد 

در طی صادرات و واردات محصولات فولادی، قطعاً اعتماد به یک شرکت حمل و نقل ریلی بین‌ المللی، انتخاب مناسبی خواهد بود. درباره شیوه حمل و نقل ریلی بین‌ المللی، مزایای آن و کشورهای مقصد، پیشتر در مقالاتی چون «اصول حمل و نقل ریلی در بخش داخل و خارج از کشور» و «فرآیند حمل ریلی در بخش بین‌ الملل»، مفصل توضیح داده‌ایم. اما به طور کلی، حمل ریلی فولاد در بخش بین‌ الملل، می‌تواند امکان دسترسی صاحبین کالا به کشورهایی چون ترکمنستان، روسیه، قزاقستان، ترکیه و حتی کشورهای اروپایی را فراهم سازد.

نتیجه‌گیری

انتخاب حمل و نقل ریلی برای جابه‌جایی فولاد، از دیرباز مورد توجه بوده و حتی همین امر سبب سرمایه‌ گذاری ارگان‌ها و سازمان‌های وابسته در صنعت حمل و نقل ریلی داخلی و همین طور حمل و نقل ریلی بین ‌المللی شده‌است. اگر شما نیز قصد حمل محصولات فولادی با استفاده از شبکه راه‌آهن را دارید، پیشنهاد ما به شما، شرکت سپهران ریل راسا خواهد بود؛ بهترین شرکت حمل و نقل ریلی داخلی و بین ‌المللی، که با مناسب‌ ترین هزینه و بالاترین کیفیت خدمات، نسبت به حمل محصولات فولادی شما اقدام می‌نماید. جهت هماهنگی حمل کالای خود، با همکاران ما در سپهران ریل راسا در تماس باشید.

 

در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع ریلی میزبان شما هستیم

 

از 29 اردیبهشت الی 1 خرداد

نمایشگاه بین المللی تهران

سالن 8 و 9