رهگیری راه آهن
  1. خانه
  2. »
  3. اطلاعات عمومی
  4. »
  5. از مراحل رهگیری واگن باری چه می‌دانید؟

از مراحل رهگیری واگن باری چه می‌دانید؟

هنگامی که یک شرکت بازرگانی در نقش خریدار، فروشنده یا حتی واسطه ظاهر شده و اقدام به صادرات و واردات انواع کالاهای مجاز می‌کند، فقط بسته‌های سفارشی را به همت شرکت‌های حمل و نقل ریلی بین‌المللی میان دو نقطه جابه‌جا نمی‌کند. در هر سفر رفت‌و‌برگشتی مربوط به عملیات لجستیکی، اعتبار، شهرت و سرمایه طرفین قرارداد نیز همراه با محموله‌های تجاری بارگیری می‌شود و تنها به شرط سالم‌رسیدن بار، آن‌ها نیز حفظ خواهند شد. یکی از روش‌های ایجاد شرایط امن و پایدار برای صادرات و واردات انواع کالا، استفاده از خدمات رهگیری واگن باری در پروژه‌های لجستیک ریلی است.

به همین دلیل، شرکت‌های حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، دریایی و هوایی، با استفاده از بهترین تجهیزات بسته‌بندی، رعایت اصول چیدمان و تعلیم دقیق تمامی کارکنان، از اعتبار و ذخیره مالی خود حفاظت می‌کنند. در ادامه، شرکت‌های بازرگانی نیز این تجهیزات ایمنی و پیشگیری را به‌دقت بررسی کرده و بهترین مورد را برمی‌گزینند. درنهایت نیز با بیمه‌کردن بار و افراد درگیر در پروژه‌های لجستیکی، امنیت را در بالاترین حد ممکن تأمین خواهند کرد.

با استفاده از این امکان، دو طرف قرارداد می‌توانند از موقعیت مکانی و شرایط کلی محموله خود در هر لحظه خبردار شوند. در همین راستا، در این مطلب جدید از بلاگ «سپهران» قصد داریم در ارتباط با سامانه ردیابی راه‌آهن و چگونگی رهگیری واگن باری صحبت کرده و اطلاعات مهمی در اختیارتان بگذاریم. اگر می‌خواهید با توان بیشتری از محموله‌های صادراتی و وارداتی خود محافظت کنید، لطفاً تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.

رهگیری واگن باری به چه معناست؟

حمل و نقل ریلی داخلی و برون‌مرزی به ایمن‌ترین شیوه ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافران شهرت دارد. یکی از دلایل مهم این امنیت، استفاده از رانندگان لوکوموتیو باتجربه، ماهر و بادقت است. این رانندگان با رعایت قوانین و دوری از عوامل ایجاد حواس‌پرتی، از سلامت و طول عمر خود و سایر مسافران و محموله‌ها پاسداری می‌کنند. باوجوداین، آیا منطقی است که در طول سفر تجاری با رانندگان یا دیگر خدمه تماس گرفته شود تا از امنیت و کیفیت سفر اطمینان حاصل شود؟ آیا بهتر نیست روشی جایگزین را پیدا کرده و به کار گرفت؟

همان‌طور که انتظار می‌رود، استفاده از تماس تلفنی یا سایر روش‌های ابتدایی، برای رهگیری واگن باری مناسب و کاربردی نیست. به همین دلیل، سامانه ردیابی راه‌آهن به راه افتاد تا این مشکل را برطرف کند. رهگیری واگن باری به معنای ردیابی و رهگیری راه‌آهن و خطوط فعال در راه‌آهن ملی یا بین‌المللی است. درواقع، با استفاده از سامانه ردیابی راه‌آهن و رهگیری راه‌آهن، امکان پیگیری دقیق واگن‌ها از لحاظ موقعیت، سرعت، جهت حرکت و سایر جزئیات مربوط به آن‌ها برای مدیران شرکت‌های حمل و نقل داخلی ریلی و همچنین صاحبان بار، فراهم می‌شود. این سامانه هوشمند اپراتورهای هر ایستگاه را از زمان ورود هر قطار مطلع کرده و نقش بسیار مهمی در کنترل ترافیک خطوط ریلی بازی می‌کند.

رهگیری واگن باری

مراحل رهگیری راه‌آهن و واگن‌های تجاری

پروسه رهگیری واگن باری به‌طور کلی از چند مرحله گوناگون تشکیل شده است. در ادامه، تمامی مراحل رهگیری واگن باری را به تفکیک بررسی کرده و توضیح خواهیم داد:

مرحله تجهیزکردن واگن‌ها

در این مرحله، واگن‌ها با استفاده از تجهیزات مورد نیاز برای رهگیری مجهز می‌شوند. این تجهیزات شامل موارد زیر خواهد بود:

  • سیستم جی‌پی‌اس (GPS)؛
  • سیستم ردیابی ماهواره‌ای (GNSS)؛
  • بارکدخوان؛
  • رادیوفرکانس (RFID)؛
  • سایر فناوری‌های مشابه.

با استفاده از این تجهیزات و سوارکردنشان به واگن، می‌توان اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی دقیق جهت حرکت و سرعت واگن را به‌درستی دریافت و ثبت کرد.

مرحله ثبت اطلاعات واگن‌ها

در مرحله بعدی، اطلاعات مربوط به واگن‌ها در سامانه ردیابی راه‌آهن ثبت می‌شود. این اطلاعات موارد زیر را در بر می‌گیرد:

  • شماره واگن؛
  • مبدأ و مقصد دقیق بار؛
  • ماهیت، ابعاد، تعداد، وزن و سایر مشخصات تکمیلی محموله؛
  • اطلاعات کامل راننده، شرکت حمل و نقل و صاحب بار.

این اطلاعات ممکن است توسط اپلیکیشن‌های مخصوص، دستگاه‌های بارکدخوان، سامانه خودکار رهگیری راه‌آهن و یا به‌صورت دستی، توسط کارشناسان به ثبت برسند.

مرحله راستی‌آزمایی و بررسی اطلاعات واردشده

پس از ثبت اطلاعات، مرحله بررسی واگن و راستی‌آزمایی آغاز می‌شود. در این مرحله، اطلاعات ثبت‌شده در سیستم با اطلاعات واقعی واگن مقایسه می‌شود. طی این مرحله، هرگونه ناهماهنگی یا مغایرت در اطلاعات مشاهده‌شده در سیستم، به‌صورت خودکار یا توسط کارشناسان مربوطه اعلام و اصلاح خواهد شد.

مرحله نهایی و رهگیری واگن باری

درنهایت، با استفاده از سامانه رهگیری راه‌آهن، موقعیت لحظه‌ای واگن‌ها به‌صورت پیوسته بررسی می‌شود. با استفاده از تجهیزات گوناگون مانند سیستم جی‌پی‌اس (GPS)، سیستم ردیابی ماهواره‌ای (GNSS) و سیستم خوانش شماره واگن، اطلاعات مهمی به مرکز جمع‌آوری اطلاعات منتقل می‌شود. این اطلاعات موقعیت مکانی، میزان سرعت، جهت حرکت و دیگر جزئیات واگن‌ها را شامل می‌شود.

 سامانه ردیابی راه آهن

مزایای استفاده از سرویس پیگیری و رهگیری آنلاین

بهره‌گیری از امکانات و خدمات رهگیری واگن باری فواید بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

  • بهره‌وری بیشتر: با داشتن اطلاعات دقیق و به‌روز در ارتباط با موقعیت و سرعت واگن‌ها، می‌توان عملکرد و بهره‌وری راه‌آهن را بهبود بخشید. به‌علاوه، می‌توان جریان صادرات و واردات ریلی را کنترل و تنظیم کرد.
  • افزایش شاخص امنیت: همان‌طور که گفتیم، با استفاده از سامانه ردیابی واگن‌ها می‌توان به‌طور دقیق و سریع وضعیت هر واگن را پیگیری کرد. در همین راستا، در صورت وقوع هرگونه حادثه یا نقص در سیستم ایمنی، به مدیران یا نیروهای امنیتی اطلاع‌رسانی می‌شود و برنامه مدیریت بحران به اجرا درمی‌آید.
  • ارائه اطلاعات دقیق به صاحب بار و گیرنده: با استفاده از سیستم رهگیری واگن باری (واگن‌ها)، صاحبان بار می‌توانند از زمان‌بندی‌های مربوط به شروع و پایان سفر اطلاع پیدا کنند. همچنین، می‌توانند اطمینان حاصل کنند که بسته‌ها به‌موقع به مقصد می‌رسند و درنتیجه برای دریافت آن‌ها برنامه‌ دقیقی بریزند.

نتیجه‌ گیری

با توجه به آنچه در این مطلب از بلاگ «سپهران» خواندیم، دریافتیم که استفاده از این سامانه‌های رهگیری آنلاین واگن‌های باری، به‌صورت گسترده به بهبود کیفیت و کارایی صنعت حمل و نقل منجر می‌شود. در ادامه، ریسک مفقود یا معدوم شدن محموله‌های تجاری را به حداقل خواهند رساند. اگر شما هم قصد صادرات و واردات انواع بار را دارید، پیشنهاد می‌کنیم با استفاده از واگن‌های ایمن و استاندارد سپهران و سامانه رهگیری واگن باری، امنیت و کیفیت را در بالاترین سطح تجربه کنید. همان‌گونه که در بخش ابتدایی بیان کردیم، فقط بحث سلامت محموله‌ها در میان نیست؛ ما با ارائه خدمات شایسته، از اعتبار و سرمایه شما حفاظت خواهیم کرد.