حمل نقل بین المللی
  1. خانه
  2. »
  3. Public
  4. »
  5. حمل و نقل زمینی بین المللی

حمل و نقل زمینی بین المللی

حمل و نقل زمینی بین المللی بخشی جدایی ناپذیر از اقتصاد جهانی است. این روش به جابه‌جایی کالاها و افراد در سراسر دنیا با استفاده از روش‌های مختلف حمل و نقل مانند ترانزیت با اتوبوس، قطار، اتومبیل و کامیون‌های بزرگ و مجهز اشاره دارد. صنعت حمل و نقل در سال‌های اخیر با ورود فناوری‌های جدید و جهانی شدن تجارت دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است.

به همین دلیل، قصد داریم در این مقاله جدید از وبلاگ «سپهران»، روش‌های مختلف حمل‌ و نقل زمینی بین‌ المللی، مزایا و معایب آن‌ها و چالش‌های پیش روی این صنعت عظیم و در حال پویایی را مورد بحث قرار دهیم. اگر شما هم قصد دارید قدم جای پای ابرقدرتان صنعت تجارت و حمل و نقل بگذارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.  

آشنایی با انواع روش‌های حمل و نقل زمینی بین المللی

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، این صنعت پرسود و پررونق که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسته به نوع، ماهیت، فوریت و دیگر فاکتورهای مهم برای انتقال بار، از وسایل نقلیه متفاوتی برای به مقصد رساندن محموله‌ها و مرسولات کمک می‌گیرد. اگر در نظر دارید به یک تاجر حرفه‌ای تبدیل شوید یا کسب‌و‌کار تجاری خود را گسترش دهید، نیاز است با روش‌های گوناگون حمل و نقل بین المللی آشنا شوید. به این منظور، همراه ما باشید. 

 

حمل و نقل بین المللی زمینی جاده ‌ای 

 یکی از رایج‌ترین روش‌های حمل و نقل زمینی بین المللی، روش حمل و نقل جاده ‌ای است. این شیوه از ترانزیت شامل جابه‌جایی کالا و مسافران از طریق مسیرهای جاده ‌ای با استفاده از کامیون، اتوبوس یا اتومبیل‌های بزرگ است. حمل و نقل جاده ‌ای به دلیل انعطاف پذیری بالا، سرعت زیاد و مقرون به صرفه بودن محبوبیت زیادی دارد. این روش، امکان جابه‌جایی کالاها و افراد را به مناطق دورافتاده‌ای که سایر روش‌های حمل ‌و نقل به آن‌ها دسترسی ندارند، فراهم می‌کند.

با این حال، اگر بخواهیم تمام جوانب را در نظر بگیریم، حمل و نقل جاده ‌ای با ازدحام، تصادفات و آلودگی محیط زیست نیز همراه است. اگر به عنوان شرکت حمل و نقل زمینی بین المللی این شیوه را برگزیده‌اید، باید سعی در کم‌رنگ کردن این نکات منفی و مشکل‌زا داشته باشید.  

حمل و نقل بین المللی زمینی ریلی 

یکی دیگر از روش‌های حمل و نقل زمینی بین المللی، حمل و نقل به روش ریلی است. این، شامل جابه‌جایی کالا و مردم با قطار و راه‌آهن است. حمل و نقل ریلی به دلیل ظرفیت حمل بالا، هزینه کم و کاهش ردپای کربن دی اکسید، میان تجار و انواع شرکت حمل و نقل زمینی بین المللی محبوبیت فراوانی دارد. همچنین، در مقایسه با حمل و نقل جاده ‌ای، روشی ایمن‌تر در نظر گرفته می‌شود. با این حال، حمل و نقل ریلی محدود به مسیرهای خاصی است و نیاز به یک سرمایه‌گذاری قابل توجه روی زیرساخت‌ها دارد.  

حمل و نقل زمینی بین المللی

آشنایی با چالش‌های صنعت حمل و نقل و ترانزیت بار زمینی 

مانند هر کسب‌و‌کار یا فرایند تجاری دیگری، صنعت حمل و نقل زمینی بین المللی نیز با چالش‌های متعددی مواجه است. البته گفتنی است این مشکلات و چالش‌ها با همکاری و مشارکت دولت‌ها و سرمایه‌گذاران خصوصی تا حد خوبی مرتفع خواهند شد. این پروسه نیاز به صرف هزینه و زمان زیادی دارد تا با آزمون و خطا و بیان فرضیه‌هایی که پایه علمی دارند و به اجرا در آمدن آن‌ها، بهترین راه انتخاب و تصویب شود.

به هر حال، برای تبدیل شدن به یک شرکت موفق و پیشرو در زمینه تجارت جهانی، پیش از رو در رو شدن با این چالش‌ها،‌ باید از آن‌ها مطلع باشید و خود را برای برطرف کردن مسائلی از این قبیل آماده کنید. مهم‌ترین چالش‌های پیش روی تاجران و بازرگانان در صنعت حمل و نقل زمینی بین المللی عبارتند از: 

مشکل ترافیک و ازدحام جاده‌ها

از آن‌جایی که حمل و نقل جاده‌ ای در مناطق شهری و برون‌شهری انجام می‌گیرد، ازدحام و ترافیک راه‌ها به عنوان یک چالش مهم در مناطق شهری به حساب می‌آید. این چالش مهم، باعث افزایش زمان صرف‌شده در جاده و طولانی‌تر شدن سفر، افزایش مصرف سوخت و در پی آن، آلودگی هوا می‌شود. به علاوه، با افزایش ترافیک جاده‌ای و طولانی‌تر شدن زمان سفر، رانندگان خسته و فرسوده می‌شوند و همین، ریسک وقوع اتفاقات ناگوار مانند تصادف و تلفات جانی و ضررهای مالی را افزایش می‌دهد.  

برای جلوگیری از این اتفاقات ناگوار و از بین بردن چالش ازدحام و ترافیک در جاده‌ها، بهتر است با مراکز کنترل جاده یا راهداری در ارتباط باشید. با این کار، می‌توانید بهترین روز، ساعت و مسیر را برای انتقال بار زمینی انتخاب کنید.  

مشکلات زیست محیطی 

آلودگی محیط زیست چالش دیگری است که ارتباط مستقیمی با حمل و نقل زمینی بین المللی جاده ‌ای دارد. این روش از ترانزیت بار منجر به آلودگی هوا و آلودگی صوتی می‌شود که هر دوی این موارد می‌توانند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشند. برای کاهش این مشکلات زیست محیطی یا از بین بردن آن‌ها، راه‌حل‌هایی نیز وجود دارد. برای مثال، در ابتدایی‌ترین حالت، می‌توانید حمل و نقل ریلی را جایگزین حمل و نقل جاده ‌ای کنید.

از سوی دیگر، استفاده از سوخت‌های سبز و تجدید پذیر، از رده خارج کردن وسایل نقلیه فرسوده و قدیمی و استفاده از وسایل نقلیه برقی نیز می‌توانند خطرات محیط زیستی را کاهش دهند. با استفاده از این روش‌ها، گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌شوند که این ارتباط مستقیمی با پاکیزگی هوا و کاهش گرمای جهانی دارد.  

مشکلات امنیتی 

 نگرانی‌های امنیتی، نیز یک چالش مهم دیگر است که در فرایند حمل و نقل و ترانزیت به روش زمینی محتمل می‌باشد. به بیان دیگر، هنگامی که یک شرکت حمل و نقل با سفارش‌دهنده قرارداد می‌بندد و اقدام به جابه‌جایی انواع محموله می‌کند، حفظ امنیت و سلامت بار از وظایف اصلی ایشان به شمار می‌رود. در حالی که طی حمل و نقل زمینی بار، چه به روش جاده ‌ای و چه به روش ریلی، ریسک آسیب دیدن یا گم شدن بار وجود دارد.  

شرکت‌های حمل‌کننده بار باید با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های پیشرفته، این مشکلات امنیتی را به حداقل برسانند. برای مثال، استفاده از سیستم ردیابی آنلاین، سیستم اعلام خطر هوشمند و دوربین‌های پیشرفته برای مانیتورینگ محموله در تمامی مراحل حمل و توزیع بار، ضرورت دارد.  

علاوه بر این‌ها، بیمه کردن بار و وسیله نقلیه هم نقش پررنگی در کاهش آسیب‌ها و زیان‌های مالی طرفین قرارداد دارد. با بیمه شدن بار، در صورت بروز هر گونه خسارت، می‌توانید از شرکت بیمه‌گذار غرامت دریافت کرده و ضرر مالی خود را جبران کنید.  

شرکت حمل و نقل زمینی بین المللی

نگهداری و تعمیرات وسایل نقلیه  

مورد بعدی، حساسیت بالای وسایل نقلیه در پروسه حمل و ترانزیت بار به صورت زمینی است. قطارها و کامیون‌های تجاری به دلیل طی کردن مسافت‌های زیاد و تکرر استفاده، خیلی زود فرسوده می‌شوند. به همین دلیل، لازم است با تهیه قطعات باکیفیت، به کار گرفتن رانندگان ماهر و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، این فرسودگی را به کمترین میزان خود برسانند.  

به همین منظور، معاینه فنی منظم، انجام بررسی‌های مرتب از اجزای وسایل نقلیه، تعمیرات دوره‌ای و نگهداری از ماشین‌ها یا واگن‌ها در مکان امن و با شرایط مناسب، اهمیت بسیار زیادی دارد. به یاد داشته باشید که در هر زمینه‌ای، پیشگیری، بهتر و به صرفه‌تر از درمان است.  

عدم دسترسی به نقاط دورافتاده  

اگر روش حمل و نقل و ترانزیت به وسیله واگن‌های تجاری را برگزیده باشید، صرفاً می‌توانید از مسیرهای از پیش تعیین‌شده و ثابتی استفاده کنید. همین مورد دست شما را برای رسیدن به نقاط مختلف و دور‌افتاده باز نمی‌گذارد و مشکل‌ساز خواهد شد. برای از بین بردن این چالش، می‌توانید از حمل و نقل چند وجهی یا ترکیبی کمک بگیرید. به این صورت که برای رساندن بار به دست گیرنده، حمل و نقل زمینی ریلی و جاده ‌ای را باهم ترکیب کنید.

سپهران، بهترین شرکت حمل و نقل زمینی بین المللی، با در نظر گرفتن ماهیت، مشخصات، حساسیت‌ها و محدودیت‌های محموله و مسیرها، بهترین راه را برای به مقصد رساندن محموله‌ها پیدا می‌کند. در واقع با استفاده از روش حمل و نقل چند وجهی یا ترکیبی، می‌توانید هر نوع محدودیتی را پشت سر بگذارید.  

نتیجه‌ گیری  

حمل و نقل زمینی بین المللی بخشی جدایی ناپذیر از اقتصاد و تجارت جهانی است. این پروسه شامل جابه‌جایی کالاها و حتی مسافران در سراسر کره زمین با استفاده از روش‌های مختلف حمل و نقل می‌شود. هر روش از انواع روش‌های حمل و نقل، دارای مزایا و معایبی است و انتخاب بهترین حالت به عوامل متعددی مانند مسافت، کنترل هزینه‌ها و اهمیت سرعت ارسال بار بستگی دارد. صنعت حمل و نقل زمینی با چالش‌های گوناگونی از جمله ازدحام و ترافیک راه‌ها، آلودگی هوا و محیط زیست، نگرانی‌های امنیتی و مشکلات نگهداری یا تعمیرات تجهیزات مواجه است.

پرداختن به این چالش‌ها مستلزم سرمایه گذاری قابل توجه روی زیرساخت‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین است تا از جابه‌جایی ایمن و کارآمد کالاها و افراد در کشورهای مختلف اطمینان حاصل شود. امید است با خواندن این مطلب، با چالش‌های مهم و بهترین روش‌های برطرف کردن آن‌ها آشنا شده باشید. جهت دریافت مشاوره رایگان، همین حالا با کارشناسان ما در سپهران تماس بگیرید.

در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع ریلی میزبان شما هستیم

 

از 29 اردیبهشت الی 1 خرداد

نمایشگاه بین المللی تهران

سالن 8 و 9