کریدور بین المللی
  1. خانه
  2. »
  3. اطلاعات عمومی
  4. »
  5. کریدور بین المللی | حمل ریلی از TAR شمالی

کریدور بین المللی | حمل ریلی از TAR شمالی

به سبب وجود معاملات و مناقشات تجاری، به‌‌صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه خیل عظیمی از انواع محموله‌های اداری، تجاری، شخصی، بسته‌های خوراکی و آشامیدنی، لوازم خانگی و تجهیزات صنعتی و هزاران مورد دیگر، میان دو نقطه از کره پهناور زمین جابه‌جا می‌شوند.

این جابه‌جایی کالا و انتقال اعتبارنامه‌های مالی، هم نیازهای اساسی و روزمره تمام جوامع را به‌خوبی برطرف می‌کند، هم با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، درآمدزایی را به دنبال دارد. اما مدیریت این پروژه‌های لجستیکی بسیار پیچیده‌تر از این حرف‌هاست؛ این بسیار ساده‌انگارانه و ابتدایی است که تصور کنیم کالایی که به فروش می‌رسد، در بندر، فرودگاه یا ترمینال مبدأ بارگیری شده و درنهایت و با به‌مقصد‌رسیدن، تخلیه بار می‌شود. این پروسه از به دنبال هم قرار گرفتن مأموریت‌های کوچک تشکیل شده و در هر مرحله به برنامه‌ریزی، به‌کارگرفتن استراتژی‌های مناسب و پیاده‌سازی راهکارهای متنوع برای رسیدن به اهداف از‌ پیش‌تعیین‌شده نیاز دارد.

به همین دلیل، در این مطلب جدید از بلاگ «سپهران» قصد داریم به یکی از این روش‌های مدیریتی در حمل و نقل زمینی، یعنی حمل ریلی از TAR شمالی، بپردازیم. اگر اعضای تیم مدیریتی شرکت‌های بازرگانی و تجاری هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

کریدورهای بین المللی، راهی برای حمل آسان‌ تر محموله‌ها

همان‌طور که در ابتدا عنوان کردیم، هزاران تن محموله با برچسب تجاری یا شخصی، به‌صورت شبانه‌روزی در سرتاسر دنیا در گردش بوده و در ازای پرداخت مبلغی، به دست گیرنده نهایی می‌رسند. اما این بارگیری، انتقال و تخلیه بار انواع محموله‌ها در سطح بین‌المللی، به مدیریت و سازمان‌دهی حرفه‌ای نیاز دارد. هر مسیر آبی منتهی به آب‌های آزاد، هر خط هوایی و هر جاده‌ای نمی‌تواند تنها و بهترین انتخاب شرکت‌های حمل و نقلی برای به‌مقصود‌رساندن کالا باشد. به همین دلیل، کریدورهای بین المللی به وجود آمدند. اما به‌راستی کریدور چیست؟

درواقع، کریدور بین المللی به معنای هر مسیری است که به‌صورت هوشمندانه و هدفمند، برای حمل و نقل و جابه‌جایی کالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. کریدورها، مانند کریدور حمل ریلی از TAR شمالی، مجموعه‌ای منسجم هستند که از خطوط راه‌آهن سراسری، جاده‌های ایمن‌سازی‌شده و شاهراه‌های آبی تشکیل شده‌اند. استفاده اصلی از این مجموعه امکانات و تجهیزات،‌ برای منتقل‌کردن انواع کالا و مسافران میان نقاط مختلف است. اما منظور از ایجاد یک مسیر هوشمندانه و هدفمند چیست؟ این صفات بر این دلالت دارند که کریدورها به دلیل وجود ویژگی‌هایی کم‌نظیر، هزینه‌های حمل و نقل انواع محموله را کاهش می‌دهند.

حمل ریلی از TAR شمالی

مزایای استفاده از کریدور بین المللی

با وجود اطلاعاتی که در اختیارتان گذاشتیم، احتمالاً بتوانید مزایای استفاده از این مسیرهای کاربردی مانند حمل ریلی از TAR شمالی را نام ببرید. اما معرفی یک مفهوم یا عبارت جدید، بدون بیان‌کردن مزایای به‌کارگیری آن تکمیل نخواهد شد. به همین جهت، در ادامه مهم‌ترین مزایای استفاده از کریدورهای بین المللی، ازجمله کریدور حمل و نقل داخلی ریلی از TAR شمالی را با هم مرور خواهیم کرد:

  • کاهش زمان تحویل محموله‌های تجاری و شخصی؛
  • کاهش هزینه‌های مربوط به حمل و نقل بسته‌های صادراتی و وارداتی؛
  • افزایش سودآوری در حوزه تجاری و تسهیل پروسه تبادلات بین‌المللی؛
  • ایجاد ارتباطات پایدار و سودمند با مناطق صنعتی و پیداکردن شرکای تجاری جدید؛
  • به‌وجودآوردن یک فضای رقابتی سالم برای تعیین نرخ نهایی حمل و نقل بار؛
  • کاهش آلاینده‌های محیطی و حفاظت از محیط‌زیست.

آشنایی بیش‌تر با کریدور حمل ریلی از TAR شمالی

از ابتدای این مقاله تا اینجا، چند بار نام کریدور بین‌المللی حمل ریلی از TAR شمالی را ذکر کرده و از آن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کریدورهای اقتصادی یاد کردیم. اما حالا نوبت به آن رسیده که به‌صورت اختصاصی، به این مسیر ارتباطی حیاتی بپردازیم.

مسیر استراتژیک حمل ریلی از TAR شمالی یا ترانس آسیایی، پروژه‌ای احداث‌شده توسط کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است که اروپا و آسیا را به یکدیگر متصل می‌کند. پروژه حمل ریلی از TAR شمالی در سال ۱۹۵۰ به مرحله اجرا رسید و با استفاده از برنامه‌ریزی‌‌های دقیق و طی تحقیقات و مطالعات گسترده، موفق شد ترکیه و سنگاپور را به اروپا متصل کند. در آن دوره، حمل و نقل هوایی به اندازه امروز رونق پیدا نکرده بود؛ به همین خاطر،‌ به‌وجود‌آمدن و مورد استفاده قرار گرفتن یک مسیر ریلی اقتصادی، ایمن و سریع طرف‌داران بسیار زیادی پیدا کرد. در ادامه، حمل ریلی از طریق راه ارتباطی TAR شمالی، به‌عنوان راهکاری مؤثر برای تطبیق‌پیدا‌کردن با نیازهای تجاری رو به افزایش منطقه اوراسیا شناخته شد. به‌علاوه، این راه ارتباطی باعث شد کشورهایی که در مناطق دورافتاده قرار گرفته بودند، رفته‌رفته به‌سوی پیشرفت‌های اقتصادی و فرهنگی گام بردارند.

کشورهایی که از این کریدور بین‌ المللی سود می‌برند

گفتیم که این کریدور اقتصادی و مؤثر مانند پلی میان کشورهای آسیایی و اروپایی عمل کرده و به ارتباطات تجاری و حتی گردشگری رنگ تازه‌ای بخشیده و آن را سهل‌تر می‌کند. در ادامه بررسی می‌‌کنیم که دقیقاً چه کشورهایی از این مسیر ارتباطی ریلی برای پیشبرد اهداف تجاری خود کمک گرفته و چرخ اقتصادشان را به حرکت درمی‌آورند:

  • ایران
  • ترکیه
  • چین
  • کره جنوبی
  • روسیه
  • فنلاند
  • هند
  • پاکستان
  • بنگلادش
  • سریلانکا
  • و سایر کشورهای واقع‌شده در منطقه جنوب شرقی آسیا
کریدور بین المللی

آثار استفاده از امکان حمل ریلی از TAR شمالی

همان‌طور که یک کریدور اقتصادی به‌صورت هم‌زمان روی مدیریت و سازمان‌دهی المان‌های مختلف و تأثیرگذار روی صنعت حمل و نقل تجاری تمرکز دارد، آثار بهره‌گرفتن از آن هم در ابعاد متفاوتی قابل رؤیت و بررسی است. در ادامه، برخی از مهم‌ترین موارد را عنوان کرده و به‌ تفکیک، توضیح خواهیم داد:

به‌ وجود‌آمدن روابط کاری پایدار

استفاده‌کردن از کریدورهای اقتصادی و تجاری به شما این امکان را می‌دهد که روابط جدید و ادامه‌داری را در کشورها یا حتی قاره‌های دیگر پایه‌ریزی کرده و روی روابط و ارزش‌های انسانی سرمایه‌گذاری کنید. برای مثال، این هماهنگی‌ در مسائل مرزی، امور گمرکی و تأمین امنیت را شامل می‌شود.

توسعه‌ پیداکردن صنایع گوناگون

به دلیل وجود این مسیرهای ارتباطی بهینه و به‌ویژه امکان حمل ریلی از TAR شمالی، کشورها و شرکت‌های گوناگون می‌توانند به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در افزایش گردش مالی کشورشان دخیل شوند. ورود صنایع و کسب‌و‌کارهای داخلی به عرصه‌های جهانی، به توسعه و رشد آن صنعت و قدرت‌گرفتن تولیدکنندگان داخلی کمک شایانی می‌کند.

نتیجه‌ گیری

با مطالعه این مقاله، با تعریف کریدور، مزایای وجود و بهره‌بردن از آن و یکی از مهم‌ترین کریدورهای مورد استفاده توسط شرکت‌های حمل و نقل ریلی ایران، یعنی حمل ریلی از TAR شمالی آشنا شدیم. اگر بخواهیم به‌صورت خلاصه این نوشتار را بررسی کنیم، دریافتیم که کریدوردهای حمل و نقل ریلی بین‌المللی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی کشور و مناطق گوناگون ایفا می‌کنند؛ همچنین، متوجه شدیم با ایجاد یک پل ارتباطی میان قاره‌ها، گسترش فرهنگ، بهبود روابط سیاسی و اقتصادی و افزایش سرعت و کیفیت حمل و نقل ریلی بین‌المللی را ممکن خواهند کرد. شرکت حمل و نقل ریلی «سپهران» نیز با استفاده از این کریدورهای حیاتی، جان تازه‌ای به پروسه نقل و انتقالات کالا در سطح ملی و جهانی بخشیده است.