شرکت حمل و نقل بین المللی
  1. خانه
  2. »
  3. Public
  4. »
  5. تفاوت فورواردر و کریر + وظایف آنها

تفاوت فورواردر و کریر + وظایف آنها

قصد داریم در این مطلب تفاوت فورواردر و کریر به همراه وظایف آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

با افزایش جمعیت کشورها، بالا رفتن سطح نیاز به غذا، دارو و دیگر خدمات مهم و اساسی، نیاز به پدید آمدن شرکت حمل و نقل بین ‌المللی هم در جوامع ایجاد شد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، دوره‌ای تازه از زندگی بشر را رقم زد و با پدید آمدن انواع شرکت‌ها، اوضاع برای همیشه تغییر کرد. در حال حاضر، اقتصاد جهانی روی پایه‌های صنعت تجارت و بازرگانی بنا شده است. و در ادامه، فعالان و بازرگانان با در نظر گرفتن نیازها و خواسته‌های مشتری، ماهیت محموله و باقی موارد مهم، یکی از روش‌های حمل و نقل بین ‌المللی محموله را برمی‌گزینند.

آشنایی با حمل و نقل فورواردر و کریر

به دلیل در نظر گرفتن خواسته‌ها و شرایط مالی سفارش‌دهنده، دو روش فورواردر و کریر محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. اگر شما هم قصد دارید محموله‌ای را در طول و عرض جغرافیایی جا به‌ جا کنید، بهتر است ادامه این مطلب را بخوانید تا با شباهت‌ها، تفاوت‌های مهم و وظایف این روش‌ها آشنا شوید. پس از کسب اطلاعات اولیه، می‌توانید با کارشناسان سپهران، برای واردات و صادرات انواع کالا مشورت کنید.

حمل و نقل به روش فورواردر به چه معناست؟

نقطه اشتراک فورواردر و کریر در این است که هر دو برای نقل و انتقالات دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. روش فورواردر که در سازمان‌ها و اتحادیه‌های جهانی تحت عنوان Forward هم شناخته می‌شود، نتیجه فعالیت یک شخص یا یک سازمان واحد (شامل چندین بخش و تعدادی نیروی انسانی فعال) است. شرکت حمل و نقل بین‌ المللی فورواردر، برای رسیدن به هدفی خاص و واحد تلاش می‌کند.

تنها وظیفه و مسئولیت شخص یا شرکت فورواردر، حمل کالا از بندر مبدا به بندر مقصد است. نکته قابل توجه این است که لازم نیست مالک کشتی باشید تا بتوانید در این پوزیشن شغلی فعالیت کنید؛ تنها کافیست اطلاعات لازم و کافی در این باره داشته باشید و مسئولیت انتقال محموله را بر عهده بگیرید.  

حمل و نقل به روش کریر به چه معناست؟

در ابتدا، بیایید از دید زبان‌شناسی نگاهی به این مفهوم داشته باشیم. اگر بخواهیم معنای این نوع از حمل و نقل بین ‌الملی را دریابیم، باید بگوییم Carrier معادل حمل‌کننده یا حامل است، اما اگر بخواهیم از نظر فنی بررسی کنیم، فورواردر و کریر مانند دو روی یک سکه هستند. در واقع، در روش کریر، شرکت با در اختیار داشتن وسایل حمل و نقل تحت مالکیت خود، محموله‌های باری را میان دو بندر فعال جابه‌جا می‌کند.

از همین رو، اگر قصد دارید به صورت مستقل و با ثبت شرکت حمل و نقل بین‌ المللی، اقدام به جابه‌جایی کالا به روش کریر کنید، باید وسایل نقلیه مهجز و معتبر را خریداری کرده و سپس برای اخذ نمایندگی در کشورهای مبدا یا مقصد اقدام کنید.

 فورواردر و کریر

تفاوت‌های مهم میان دو روش حمل و نقل فورواردر و کریر

از آنجا که این دو روش جابه‌جایی بار، در سال‌های اخیر میان دو گروه سفارش‌دهنده و شرکت حمل و نقل بین‌ المللی با افزایش محبوبیت و سطح رضایت روبه‌رو بوده‌اند، آشنایی با تفاوت‌های مهم آن‌ها اهمیت زیادی دارد. در ادامه، به بررسی و بیان کلیدی‌ترین تفاوت‌های این روش‌ها می‌پردازیم. با این حال، در ادامه به بررسی تفاوت‌های میان حمل و نقل فورواردی و کریری می‌پردازیم:

تفاوت در مسئولیت‌ها و وظایف

بیاید این لیست را با مهم‌ترین مشخصه، یعنی تفاوت میان وظایف سازمان‌های فورواردر و کریر آغاز کنیم. در ادامه برای درک بهتر مطلب، وظایف هر دو روش را به تفکیک بررسی می‌کنیم:

مسئولیت‌ها و وظایف شرکت حمل و نقل بین‌ المللی  فورواردر

  • تنظیم و عقد قرارداد محضری با شخص یا شرکت مالک بار
  • صدور سند بارنامه معتبر
  • ارائه خدمات بسته‌بندی و انبارداری پیش از تحویل
  • بیمه نمودن محموله برای کاهش آسیب‌های مالی
  • انجام تشریفات و امور گمرکی
  • یافتن بهترین شرکت کریر برای انتقال بار
  • رساندن محموله به بندر ثانویه (گمرک کشور مقصد)

مسئولیت‌ها و وظایف شرکت کریر

  • خریداری وسایل حمل و نقل مجهز و مدرن، متناسب با ماهیت و حساسیت بار
  • تحویل بار به صورت کاملاً سالم به سفارش‌دهنده
  • تخلیه بار از کشتی
  • تحویل محموله از شرکت فورواردر
  • دریافت و ارائه اسناد، مدارک و مجوزهای لازم برای ورود به کشور مقصد
  • اخذ مجوز برای عبور از مسیرهای زمینی، دریایی یا هوایی بین ‌المللی
  • عبور از مسیرهای طی شده در متن قرارداد
  • تحویل بار به سفارش‌دهنده در موعد مقرر

مسائل مالی و مدیریت هزینه‌ها

اگر از نظر مالی و اقتصادی دچار محدودیت‌هایی هستید و در نظر دارید با کاهش و مدیریت هزینه‌ها اقدام به جابه‌جایی محوله‌های تجاری کنید، باید با بهترین شرکت فعال در زمینه فورواردری قرارداد ببندید.  

کانال‌های رابط

طبق آن‌چه سازمان جهانی حمل و نقل بین‌ المللی به ثبت و تأیید رسانده است، کریرها باید در اکثر کشورهای دنیا نمایندگی فعال داشته باشند و راهی برای ارتباط با شرکت‌ها و سازمان‌های دیگر ایجاد کنند. این اجبار، به نفع شرکت‌ها یا افراد مستقل در زمینه کریری بوده و باعث ایجاد یک شبکه ارتباطی مویرگی و قدرتمند شده است.

اما از دیگر سو، فورواردرها با انزوای بیشتری روبه‌رو بوده و ارتباط محدودتری با شرکت‌ها و سازمان‌های دیگر دارند. اگر بخواهیم عمده مطلب را در یک جمله خلاصه کنیم، فرد یا سازمان فورواردر، نقش واسطه را میان فرستنده و گیرنده بار ایفا می‌کند.

حمل و نقل بین المللی

شباهت‌های میان فورواردر و کریر

حالا که با تفاوت‌های اساسی دو روش حمل بار به صورت فورواردر و کریر آشنا شدید، لازم است ویژگی‌های مشابه آن‌ها را هم به تفکیک مورد بررسی قرار دهیم.

  • در سراسر دنیا، این دو روش، مرجع قانونی داشته و به صورت رسمی، مورد استفاده قرار می‌گیرند.  
  • امنیت بار در هر دو روش، در بالاترین سطح خود قرار دارد. تهیه و تنظیم یک قرارداد اصولی و بدون ابهام هم امنیت بار را دو چندان می‌کند.
  • اگر عامل سرعت از ارزش و اهمیت بالایی برای شما برخوردار است، به شما تبریک می‌گوییم. این دو روش از سرعت بالایی برخوردارند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، محموله‌های تجاری را میان بندر مبدا و مقصد جابه‌جا می‌کنند.

نتیجه‌ گیری

در پی تلاش ما برای آشنا کردن شما با حمل و نقل بین‌ المللی به صورت فورواردر و کریر، دریافتیم که اگر دچار محدودیت بودجه هستید و نیاز به مدیریت هزینه‌ها دارید، عقد قرارداد با شرکت‌های فورواردر گزینه عاقلانه‌تری به حساب می‌آید. همچنین، تفاوت‌ها، شباهت‌ها و حتی وظایف این دو روش تجارت بار را عنوان کردیم. امید است با خواندن این مطلب و عقد قرارداد با سپهران، بهترین شرکت حمل و نقل بین ‌المللی، بدون هیچ نگرانی یا مشکلات اقتصادی، انواع کالا را به سرتاسر جهان ارسال یا دریافت کنید.  

در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع ریلی میزبان شما هستیم

 

از 29 اردیبهشت الی 1 خرداد

نمایشگاه بین المللی تهران

سالن 8 و 9